Składniki : ( 2 os. )
1) Szparagi 14 szt.
2) Mozzarella 2 szt.
3) Szynka serrano 150 g
4) Pomidorki cherry 2 gałązki
5) Oliwa z oliwek 50 ml
6) Cukier 1 łyżeczka
7) Sól i pieprz
8) Ocet balsamiczny słodki 20 ml
Przepis :
Ugotuj szparagi w lekko osolonej i osłodzonej wodzie, tak żeby były al dente ( ok. 10 min. ) i odkrój same główki ( ok 4 cm). Kulki mozzarelli owiń szynką serrano , zrób nożykiem małe otwory i włóż w nie główki szparagów ( po 7 na jedną kulkę ). Gotowe nadziane kulki ułóż na łodygach szparagów, obok połóż łodyżki z pomidorkami cherry, skrop oliwą z oliwek i wstaw do rozgrzanego piekarnika do temp. 200 C na 12 min.Gotowe zapieczone mozzarelle przełóż na talerze, połóż upieczone pomidorki cherry.Skrop oliwą z oliwek i octem balsamicznym i dopraw solą i pieprzem do smaku. Smacznego
W ubiegłym tygodniu wystartował nowy agregat zBLOGowani, umożliwiający: generowanie ruchu na blogi które dołączyły, dający możliwość obserwowania blogów i ulubionych wpisów. Zapraszamy do rejestracji na www.zblogowani.pl
OdpowiedzUsuń