czwartek, 22 maja 2014

Szpinak z malinami


Składniki:

1) Szpinak młody 2 op.
2) Maliny 0,5 kg
3) Ser Cabrales 200 g ( może być inny pikantny pleśniowy )
4) Pestki dyni 100 g
5) Oliwa z oliwek 100 ml
6) Ocet winny czerwony 30 ml
7) Cukier puder 3 łyżki
8) Limonka

Przepis:

Włóż do miski umyty szpinak, maliny i porwany na kawałki Cabrales. Wszystkie składniki wymieszaj. Dodaj uprażone na patelni pestki dyni. Oliwę z oliwek zblenduj z octem winnym, cukrem pudrem i sokiem z limonki. Gotowy dressing wlej do szpinaku z malinami i wymieszaj. Przełóż na talerz. Smacznego




2 komentarze:

  1. Fantastyczny przepis! Ciekawa jestem smaku

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetna :) Jaka kolorowa :) Szpinak łączyłam z truskawkami, ale maliny jeszcze przede mną ;)

    OdpowiedzUsuń