poniedziałek, 26 maja 2014

Krem z cukinii z mlekiem kokosowym i serem pleśniowym


Składniki :

1) Cukinia okrągła 800 g ( może być podłużna )
2) Cebula 2 szt.
3) Mleko kokosowe 250 ml
4) Bulion warzywny 1 l
5) Ser pleśniowy 250 g ( gorgonzolla )
6) Oliwa z oliwek 50 ml
7) Sól i pieprz

Przepis:

Cukinię dokładnie umyj i pokrój na plasterki. Rozgrzej oliwę z oliwek w garnku, podsmaż cebulę aż zmięknie. Dodaj cukinię i smaż ok 10 min. od czasu do czasu mieszając. Wlej mleko kokosowe i gorący bulion i gotuj przez 20 - 25 min aż cukinia będzie miękka. Na koniec dodaj ser pleśniowy, poczekaj aż się roztopi i całość zblenduj. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Smacznego




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz