wtorek, 20 maja 2014

Cukinia zapiekana ze szparagami i mozzarellą


Składniki :

1) Cukinia 2 szt.
2) Szparagi 8 szt.
3) Mozzarella kulka 125g
4) Pomidorki cherry 14 szt.
5) Oliwa z oliwek 50 ml
6) Bazylia
7) Sól i pieprz

Przepis :

Szparagi ugotuj al dente w osolonej wodzie ( 10 min ) i pokrój je na 3 cm kawałki. Pomidorki cherry przekrój na pół, a mozzarellę na plastry. Cukinię również przekrój wzdłóż na 2 części i wydrąż nasiona. Na przemian układaj w niej szparag, pomidorek cherry i plaster mozzarelli. Gotowe nafaszerowane cukinie skrop oliwą z oliwek, dopraw solą i pieprzem i wstaw do rozgrzanego piekarnika do temp. 200 C na 10 min. Po upieczeniu posyp cukinię pokrojonymi listkami bazylii. Smacznego





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz