1) Polędwica wołowa ( 2 x 200g )
2) Fasolka szparagowa 100 g
3) Papryka żółta pół
4) Papryka czerwona pół
5) Papryczka chilli 1 szt.
6) Imbir 50 g
7) Olej sezamowy 20 ml
8) Sos sojowy 40 ml
10) Limonka
11) Kolendra
12) Oliwa
Przepis :
Rozgrzej patelnię grillową na średnim ogniu, wlej oliwę i połóż na niej steki. Smaż je ok 5 min z każdej strony ( w zależności od stopnia wysmażenia; te będą średnio wysmażone, jak chcesz lepiej to wystarczy po 8 min z każdej strony) Rozgrzej olej sezamowy na patelni. Wrzuć imbir i papryczkę chilli . Następnie dodaj pozostałe składniki ( papryki i fasolkę szparagową). Kiedy warzywa zmiękną dodaj sos sojowy i poczekaj aż odparuje. Wyciśnij połowę soku z limonki, dodaj pokrojoną kolendrę i wymieszaj. Przełóż na talerz, ułóż na nich steka i udekoruj świeżą kolendrą. Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz