piątek, 2 maja 2014

Krewetki w mleku kokosowym




Składniki : ( 2 os. )

1) Krewetki ( 14 szt.)
2) Mleko kokosowe ( 100 ml )
3) pasta z zielonego curry ( 1 łyżka )
4) Groszek cukrowy ( 125 g )
5) Fasolka szparagowa ( 125 g )
6) Ryż jaśminowy ( 100 g )
7) Kolendra ( pęczek )
8) Oliwa ( 50 ml )
9) Sól i pieprz

Przepis ;

Ugotuj ryż w garnku i trzymaj go pod przykryciem.

Rozgrzej oliwę na patelni, wrzuć fasolkę szparagową, groszek cukrowy i krewetki. Wymieszaj i smaż 2 minuty. Dodaj mleko kokosowe i pastę curry, doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu ok. 6min aż zgęstnieje.Dopraw solą i pieprzem do smaku. Dodaj pokrojoną kolendrę i przełóż na dwa talarze. Smacznego


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz