środa, 23 kwietnia 2014

Tagliolini nero z krewetkami

                                                                                   
                                                                                  Składniki : ( 2 os. )

1) Makaron tagliolini nero ( 250 g )
2) Krewetki tygrysie ( 10 szt.)
3) Puszka krojonych pomidorów
4) Czerwona cebula ( 1 szt. )
5) Czosnek ( 3 ząbki )
6) Papryczka chilli ( 1 szt )
7) Oliwa z oliwek ( 50 ml )
8) Tarty parmezan ( 50 g )
9) Bazylia
10) Sól i pieprz




Przepis :

 Ugotuj wcześniej makaron wg. przepisu na opakowaniu. Rozgrzej patelnię, wlej oliwę z oliwek i włóż do niej pokrojone w kostkę cebulę, czosnek i papryczkę chilli. Dodaj obrane krewetki, lekko je podsmaż i wrzuć pomidory z puszki. Dopraw solą i pieprzem, zamieszaj i poczekaj ok 5 min aż sok z pomidorów odparuje. Na koniec dodaj listki bazylii, ugotowany makaron i wymieszaj. Poczekaj aż cały makaron zostanie pokryty sosem i przełóż na talerz. Udekoruj tartym parmezanem i listkami bazylii. Smacznego





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz