wtorek, 22 kwietnia 2014

Tagliatelle z pepperoni, suszonymi pomidorami i rucolą

 Składniki : ( 2 os. )

1) Makaron tagliatelle ( 250 g. )
2) Kiełbaska pepperoni ( 100 g )
3) Suszone pomidory ( 100 g )
5) Bakłażan ( 0,5  )
7) Cebula czerwona ( 1 szt. )
8) Papryczka chilli ( 1 szt. )
9) Czosnek ( 4 ząbki )
10) Rucola ( 100 g )
11) Parmezan ( 20 g )
12) Oliwa z oliwek ( 50 ml
13) Sól i pieprz










Przepis :

Cebulę pokrój w piórka. Czosnek i papryczkę chilli w plasterki i wrzuć je na rozgrzaną oliwę. Dodaj pokrojoną w plastry kiełbaskę, bakłażana i wszystko wymieszaj.Poczekaj aż bakłażan zmięknie i dodaj wcześniej ugotowany makaron( instrukcja na opakowaniu w zależności od typu makaronu ). Całość wymieszaj,dopraw solą i pieprzem. Dodaj rukolę i rozłóż zawartość patelni na dwa talerze. Udekoruj rucolą i posyp listkami parmezanu. Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz