Składniki : ( 2 os.)
1) Filet z piersi z kurczaka 200 g
2) Fasolka szparagowa 100 g
3) Papryka żółta pół
4) Papryka czerwona pół
5) Papryczka chilli 1 szt.
6) Imbir 50 g
7) Olej sezamowy 20 ml
8) Sos ostrygowy 20 ml
9) Orzeszki ziemne 50 g
10) Limonka
11) Makaron ryżowy 250 g
12) Sos sojowy 50 ml
13) Ketchup 1 łyż.
14) Kolendra pęczek
Przepis :
Ugotuj makaron wg. przepisu, odlej i zostaw na durszlaku. Pierś z kurczaka,imbir, papryki (czerwoną, żółtą i chilli) pokrój w cienkie paski. Rozgrzej olej sezamowy na patelni i wrzuć imbir , papryczkę chilli i zaczekaj aż zmiękną. Następnie dodaj pierś z kurczaka i podsmaż chwilę, od czasu do czasu mieszając dodawaj pozostałe składniki ( papryki i fasolkę szparagową). Kiedy warzywa zmiękną a kurczak się usmaży dodaj ugotowany makaron, sos ostrygowy, sos sojowy, ketchup i wymieszaj. Wyciśnij połowę soku z limonki, dodaj orzeszki ziemne i pokrojoną kolendrę. Całość dokładnie wymieszaj i przełóż na talerze, posyp listkami kolendry i udekoruj kiełkami fasoli mung. Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz