Składniki :
1) Szparagi ( pęczek)
2) Krewetki ( 18 szt.)
3) Czosnek ( 8 ząbków)
4) Papryczka chilli ( 1 szt. )
6) Masło ( 50 g )
7) Oliwa z oliwek ( 50 ml )
8) Białe wino ( 50 ml )
9) Sól i pieprz
Przepis :
Szparagi obierz i ugotuj w lekko osolonej wodzie. ( przepis na szparagi w poście " szparagi z jakiem sadzonym" ) Masło rozpuść na patelni, dodaj oliwę z oliwek. Wrzuć pokrojony czosnek , papryczkę chilli i poczekaj chwilę aż zmiękną. Dodaj krewetki , ugotowane szparagi i białe wino. Smaż je ok 4 min od czasu do czasu mieszając aż płyn zgęstnieje. Gotowe danie przełóż na talerze. Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz