wtorek, 29 kwietnia 2014

Sałata z pieczonym łososiem


























Składniki: ( 2 os )
1) Filet z łososia 200 g
2) Rucola  1op.
3) Jajka  3 szt.
4) Pomidor
6) Ogórki małosolne 2 szt.
7) Oliwa z oliwek 75 ml
8) Ocet balsamiczny ( słodki) 25 ml
9) Sól i pieprz

Przepis:

Filet z łososia dopraw solą i pieprzem , polej odrobiną oliwy i wstaw do rozgrzanego piekarnika na ok. 15 - 20 min. Ugotuj jajka na twardo i pokrój na ćwiartki. Ogórki i pomidory na dość grube plastry. Rucolę umyj i przełóż do miski. Wrzuć jajka, pomidory, ogórki, dopraw solą i pieprzem. Wlej pozostałą oliwę , ocet balsamiczny i wymieszaj. Przełóż na dwa talerze i wyciągnij łososia z piekarnika. Podziel na 2 porcje i ułóż na sałacie.Smacznego


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz