środa, 16 kwietnia 2014

Krem z pieczonej dyni




















Składniki : 
1) Dynia ( 1 kg )
2) Seler ( 1 szt. )
3) Papryczka chilli ( 1 szt. )
4) Bulion warzywny ( 500 ml )
5) Mleko kokosowe ( 200 ml )
6) Oliwa z oliwek ( 100 ml )
7) Tymianek ( 3 łyżeczki )
8) Płatki parmezanu
9) Sól i pieprz

Przepis : 
Obierz dynię i seler, pokrój w kostkę 2 cm/2 cm i rozłóż na blasze do pieczenia. Polej oliwą z oliwek, rozłóż na niej pokrojoną papryczkę chilli, posyp obwicie tymiankiem, solą i świeżo zmielonym pieprzem. Przykryj blachę folią do pieczenia i wstaw do rozgrzanego piekarnika do temp. 200 C. Piecz ok 40 min aż warzywa będą miękie. Upieczone warzywa przełóż do garnka, wlej bulion warzywny i mleko kokosowe. Całość gotuj przez 10 min na małym ogniu. Na koniec zblenduj i jedz. Smacznego ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz